Heb je de reisverzekering al geregeld?

Een reisverzekering kun je kort voor de vakantie nog afsluiten, maar vergeet het niet. Zonder reisverzekering op vakantie gaan is niet zonder risico’s.

De reisverzekering wordt vaak gezien als verzekering tegen diefstal van de bagage, maar het is meer dan dat. Wat dacht je van repatriëring naar Nederland als het nodig is of de medische kosten die de zorgverzekeraar niet vergoedt? Bij een noodsituatie kun je ook overleggen met een Nederlands sprekende medewerk(st)er van de alarmcentrale.

Wat wil je verzekeren?

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je verschillende aanvullende dekkingen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de dekking medische kosten. Dit onderdeel vult eventueel de zorgverzekering aan. Als je met de auto op vakantie gaat kun je kiezen voor de automobilistenhulpverzekering. Je kunt de reisverzekering zo goed mogelijk afstemmen op de risico’s die je tijdens de vakantie loopt.

Wanneer kun je claimen op de reisverzekering?

Bij diefstal of verlies van jouw bagage vergoedt de verzekeraar de schade. Dit is het onderdeel waar verzekeraars de meeste claims voor krijgen, maar het is niet de belangrijkste dekking. Je krijgt bijvoorbeeld ook een vergoeding voor extra kosten door bijvoorbeeld een ongeval of ziekte. Ook als je eerder naar huis moet door ziekte van de dierbaren die niet mee zijn op vakantie. Door een staking van vliegtuigpersoneel kun je extra verblijfkosten verschuldigd zijn en je moet een nieuw ticket kopen. Dit soort zaken kun jij jouw reisverzekering voor inschakelen.

Wat is het gevaar van het niet verzekeren?

Waarschijnlijk ga je geen gebruik maken van de reisverzekering, maar wat als het wel nodig is? Bij verlies of diefstal van jouw bagage draai je zelf op voor de kosten. Extra kosten die je moet maken door omstandigheden kunnen hoog oplopen. Met een gezin met spoed terug moeten naar Nederland kan jou duizenden euro’s kosten. Door een vermissing van één van de gezinsleden tijdens de vakantie wordt er een zoekactie georganiseerd. Hier kunnen hoge kosten uit voortvloeien. Dan ben je blij dat je een reisverzekering hebt.

Een reisverzekering verhoogt de kwaliteit van de vakantie

Tijdens de vakantie wil je tot rust komen. Door het afsluiten van een reisverzekering weet je dat het goed geregeld is. Als er toch situaties zijn kun je terugvallen op je reisverzekering en je krijgt hulp van de alarmcentrale. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Je kunt geld besparen door het kiezen van een doorlopende reisverzekering in plaats van een kortlopende reisverzekering. Een weekendje weg en alle verblijf in het buitenland wordt namelijk ook gezien als een vakantie.

2017-06-07T12:58:56+01:00